Index
Pod redakcjš Charlesa E. Skinnera Psychologia wychowawcza (14)
Kurcz Ida Pamięć, uczenie się, język (14)
Frankl Viktor E. Psychoterapia dla każdego (14)
rok 2027 14 16 (3)
Obled reform
10 (228)
Jordan Robert Kolo Czasu t 4 cz 1 Wschodzacy Cien
rozdzial 07 (101)
Patterson James Roze sa czerwone
149 11 (3)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • kubawasala.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Miêso prze³o¿yæ do miski.Wodê wymieszaæ (3 ³y¿ki) z m¹k¹ ziemniaczan¹, "Jarzynk¹" lub "Veget¹" i sol¹, mieszaj¹c miêso wlewᦠwodê z m¹k¹, mieszaæ oko³o 1 min w jednym kierunku, a¿ powstanie jednolitaá, masa.Przykryæ, wstawiæ do lodówki.Lodowat¹ wodê wlaæ do garnka.Uformowaæ kulki z masy rybnej wielkoœci du¿ego orzecha w³oskiego, k³aœæ do zimnej wody.Garnek z zawartoœci¹ postawiæ na œrednim ogniu, wolno doprowadziæ do wrzenia, zmniejszyæ p³omieñ, gotowaæ na ma³ym ogniu 7 -10 minut.Wybraæ kulki ³y¿k¹ cedzakow¹, wystudziæ.Kulki rybne mo¿na przechowywaæ w lodówce przez kilka dni.Proporcje: na oko³o 32 kulki KULKI RYBNE Z ZUP¥ – kuchnia chiñskazupa z ¿eberek wieprzowych12 ugotowanych kulek rybnychZupê doprowadziæ do wrzenia na du¿ym ogniu, zmniejszyæ p³omieñ.W³o¿yæ kulki rybne, zmniejszyæ gaz, gotowaæ 3 min na ma³ym ogniu.Proporcje dla 4 osób - z ry¿em i potraw¹ z warzyw KULKI RYBNE Z MAKARONEM – kuchnia chiñska25 dag makaronu spaghetti lub nitek4 szklanki wywaru l12 -18 kulek rybnychsos sojowy do smakuocet do smaku (dowolnie)Makaron gotowaæ w osolonej wodzie 12 min (nitki) - 20 min (spaghetti), odcedziæ, wyp³ukaæ w kilku wodach, os¹czyæ.Wywar doprowadziæ do zagotowania, w³o¿yæ makaron, zamieszaæ, mocno podgrzaæ na ma³ym ogniu.Dodaæ kulki rybne, trzymaæ na wolnym ogniu 5 min.Przyprawiæ do smaku sosem sojowym i octem.Proporcje: dla 4 osób - jako danie g³Ã³wne, z potraw¹ z warzyw. PULPETY RYBNE SMA¯ONE I DUSZONE – kuchnia chiñska1 kg filetów z karpia, dorsza lub morszczuka4 ³y¿ki oleju1 zielona papryka3 wodne kasztany lub œrednia marchewka pokrajana w plasterki8 pieczarek2 posiekane z¹bki czosnku3 drobno posiekane plasterki œwie¿ego korzenia imbiru lub 1 ³y¿eczka imbiru w proszku1/3 szklanki kie³ków fasoli lub zielona fasolka pokrajana w ukoœne paski albo cienko poszatkowana kapustaolej do g³êbokiego sma¿eniaPrzyprawy:1 jajo1 ³y¿eczka soli2 ³y¿eczki oleju sezamowego lub sojowego3 ³y¿ki wodyœwie¿o zmielony pieprz do smaku7 ³y¿eczka m¹ki ziemniaczanejSos przyprawowy:2 ³y¿ki keczupu1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej1/2 szklanki wywaru l lub wody z ³y¿eczk¹ maggi1 ³y¿ka czystej wódki lub wytrawnego bia³ego winaMarchew, pokrajan¹ w plasterki i zielon¹ fasolkê lub kapustê oddzielnie krótko obgotowaæ, przelaæ zimn¹ wod¹, os¹czyæ, odstawiæ.Miêso z ryby (bez skóry) zemleæ, rêk¹ dok³adnie wymieszaæ z przyprawami, wstawiæ do lodówki na 15 min.Z masy rybnej uformowaæ kulki wielkoœci orzecha w³oskiego.Wymieszaæ sk³adniki sosu przyprawowego, odstawiæ.Paprykê i kasztany wodne (lub marchew) pokrajaæ w cienkie plasterki.Trzonki pieczarek odci¹æ, kapelusze pokrajaæ równie¿ w cienkie plasterki.Olej rozgrzaæ w g³êbokim garnku, sprawdziæ temperaturê.W³o¿yæ kawa³ek cebuli dymki, gdy zacznie siê szybko poruszaæ po powierzchni i nabierze jasnobrunatnego koloru, mo¿na przyst¹piæ do sma¿enia kulek.Kulki k³aœæ na gor¹cy olej po kilka sztuk, sma¿yæ na z³oty kolor oko³o 2 min, os¹czyæ z oleju; po usma¿eniu wszystkie w³o¿yæ do wrz¹tku, trzymaæ na ma³ym ogniu minutê, odcedziæ, os¹czyæ, odstawiæ.4 ³y¿ki oleju wlaæ na gor¹c¹ patelniê, mocno rozgrzaæ na du¿ym ogniu (30 sek), w³o¿yæ czosnek, œwie¿y imbir (imbir w proszku dodaæ razem z papryk¹), mieszaj¹c sma¿yæ 15 sek, dodaæ pieczarki, sma¿yæ minutê na du¿ym ogniu ci¹gle mieszaj¹c, wsypaæ wodne kasztany lub marchew, sma¿yæ 30 sek stale mieszaj¹c dodaæ paprykê (i imbir w proszku), sma¿yæ 15 sek, dodaæ kie³ki fasoli, obgotowan¹ fasolkê lub kapustê - sma¿yæ 30 sek.Nie przerywaj¹c mieszania dodaæ pulpety, osoliæ, wlaæ zamieszany sos przyprawowy, ostro¿nie wymieszaæ, doprowadziæ do zagotowania, zmniejszyæ p³omieñ, dusiæ 2 minuty.Podawaæ natychmiast.Proporcje: dla 6-8 osób - jako danie g³Ã³wne, z ry¿em, z potraw¹ z miêsa lub warzyw i zup¹ FILETY RYBNE NA KWAŒNO – kuchnia chiñska1/2 kg filetów z dorsza, karpia lub morszczuka2 i 1/2 szklanki olejuPrzyprawy:2 bia³ka2 ³y¿ki m¹ki ziemniaczanej1/2 ³y¿eczki soliSos przyprawowy:1 i 1/2 szklanki wywaru l2 ³y¿eczki cukru1 ³y¿eczka sosu sojowego1/4 ³y¿eczki glutasoli lub "Jarzynki" albo "Vegety"1 i 1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej1 ³y¿eczka octu (6%)1 ³y¿eczka czystej wódki lub wytrawnego bia³ego winaRybê pokrajaæ w kostkê o wymiarach 3 x 1 1/2 cm.Wymieszaæ z przyprawami, wstawiæ do lodówki na 30 min.Olej wlaæ do rondla, mocno rozgrzaæ [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.