Index
w obronie wiary 43.phtml
rozdzial 19 (43)
43 jan
07 (43)
35 (43)
4 (43)
3 (43)
rozdzial 02 (41)
41 (46)
18 (41)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • cjlm.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Babka dro¿d¿owa œwi¹tecznaRozczyn:9 dag dro¿d¿y3 dag cukru1/4 l.mlekaCiasto:30 ¿Ã³³tek40 dag cukru1 kg m¹ki pszennej g³adkiejsól50 dag mas³a stopionego sklarowanegokilka gorzkich migda³Ã³w1/2 laski wanilii8 dag rodzynkówmas³o do smarowania formycukier z wanili¹ do posypania lub lukier waniliowyPrzygotowaæ dwie wysokie formy kamienne do babek, wysmarowaæ mas³em, wysypaæ m¹k¹.Sparzyæ, zemleæ gorzkie migda³y.Umyæ i osuszyæ rodzynki.Zarobiæ rozczyn, postawiæ do wyroœniêcia.Ubiæ ¿Ã³³tka bez cukru na parze, ostudziæ mieszaj¹c, do ¿Ã³³tek Dodaæ wyroœniêty rozczyn, rozmieszaæ, dodaæ cukier, sól, waniliê, gorzkie migda³y oraz ogrzan¹ m¹kê; ciasto zarobiæ rêk¹.Gdy sk³adniki siê po³¹cz¹, dodawaæ powoli sklarowane mas³o; ciasto wyrabiaæ 1/2 godz.na ka¿de 1/2 kg m¹ki (1/2 godz.x 2).Dodaæ rodzynki.wyrobione ciasto pozostawiæ do powolnego wyrastania.wyroœniête ciasto na³o¿yæ do po³owy wysokoœci formy, pozostawiæ do powtórnego wyrastania.Po wyroœniêciu wstawiæ do dobrze nagrzanego piekarnika (180° ), upiec (3/4 godz.).Ciasto wyj¹æ, a gdy trochê ostygnie, wy³o¿yæ ostro¿nie z formy, posypaæ cukrem z wanili¹ (lub polukrowaæ po ostudzeniu ciasta), studziæ powoli, opieraj¹c o brzeg stolnicy.Babkê podawaæ nastêpnego dnia kraj¹c w poprzeczne, okr¹g³e kawa³ki, gruboœci 1 1/2 cm [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.