Index
04 (246)
Isaac Asimov Fundacja
Zakrzyczeć Diabła
Wybuch
tip5 (11)
04 (207)
rozdzial 05 (14)
Tove Jansson Lato Muminków
Christie Agatha Zakonczeniem jest smierc (4)
Rice Anne Godzina czarownic Tom 4
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szarlotka.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Wsypaæ suche orzechy, zamieszaæ 2-3 razy, zestawiæ z ognia, pozostawiæ a¿ orzechy nabior¹ ciemnoz³otego koloru.Wybraæ ³y¿k¹ cedzakow¹.Olej zlaæ z patelni.Patelniê podgrzaæ na du¿ym ogniu, wlaæ ³y¿kê oleju, mocno rozgrzaæ, dodaæ czosnek, mieszaj¹c sma¿yæ 10 sek.W³o¿yæ miêso pokrajane w kostkê, mieszaj¹c szybkimi ruchami, sma¿yæ a¿ utraci ró¿owy kolor.Miêso przesun¹æ na jeden bok, patelniê przechyliæ w drug¹ stronê, gdzie zbierze siê olej.Wybraæ miêso.Olej na patelni (oko³o 2 ³y¿ek) mocno rozgrzaæ, wsypaæ pieczarki (suszone grzyby dodaê z papryk¹), mieszaj¹c sma¿yæ 1 1/2 min.Dodaæ pêdy bambusa lub marchew, mieszaj¹c sma¿yæ 30 sek, w³o¿yæ paprykê (i suszone grzyby), mieszaj¹c sma¿yæ 30 sek, ci¹gle mieszaj¹c dodaæ cebulê dymkê, sma¿yæ 30 sek, przyprawiæ sol¹ i pieprzem.Przesma¿one miêso kurczaka dodaæ do warzyw i grzybów, natychmiast wlaæ alkohol, mocno mieszaj¹c sma¿yæ do wyparowania wódki lub wina.Prze³o¿yæ na gor¹cy pó³misek, posypaæ orzechami.Podawaæ natychmiast.Proporcje: dla 4 osób - jako danie g³Ã³wne, z dodatkiem ry¿u i gêstej zupy KURCZAK Z PIECZARKAMI – kuchnia chiñska1 cala pierœ kurczaka (oko³o 45 dag)5 ³y¿ek oleju1 ³y¿eczka oleju sezamowego (dowolnie)10-15 dag ma³ych pieczarek1/4 szklanki marchewki pokrajanej w plasterki4 ³y¿ki zielonego groszku z puszki1 rozgnieciony z¹bek czosnku1/2 ³y¿eczki soli1 ³y¿ka czystej wódkiPrzyprawy:2 ³y¿ki wody1/2 bia³ka1 ³y¿ka m¹ki ziemniaczanej1/2 ³y¿eczki soli1 ³y¿eczka sosu sojowego1 ³y¿ka czystej wódkiszczypta pieprzu1/4 ³y¿eczki cukruSos:1/4 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej2 ³y¿ki wody2 ³y¿ki roso³u kurzego, wywaru l lub wodyKoœci i skórê usun¹æ z miêsa, pokrajaæ pierœ na kawa³ki o wymiarach 3 x 6 cm, ka¿dy pokrajaê w cieniutkie plasterki.1/2 bia³ka roztrzepaê z 2 ³y¿kami wody, w³o¿yê plasterki miŸsa, starannie wymieszaê rŸk¹, odstawiê na 30 min.Dodaê pozosta³e sk³adniki przypraw, dok³adnie wymieszaê.Wlaê 2 ³y¿ki oleju i ³y¿eczkŸ oleju sezamowego, mieszaê a¿ olej pokryje ka¿dy plasterek miŸsa.Trzonki pieczarek œci¹ê równo przy kapeluszach, pokrajaê w plasterki gruboœci 1/2 cm.MarchewkŸ wsypaê do wrz¹cej wody, trzymaê 30 sek.Odcedziê, przelaê zimn¹ wod¹.Os¹czyê równie¿ groszek wyjŸty z puszki.Sk³adniki sosu wymieszaæ, odstawiæ.Patelniê rozgrzaæ na du¿ym ogniu, wlaæ 3 ³y¿ki oleju, mocno rozgrzaæ, dodaæ czosnek, mieszaj¹c sma¿yæ 10 sek, wybraæ ³y¿k¹ cedzakow¹.W³o¿yæ miêso z kurczaka, natychmiast zestawiæ patelniê z ognia, mieszaæ szybkimi ruchami celem rozdzielenia sklejonych plasterków.Miêso przesun¹æ na bok.Patelniê lekko przechyliæ, aby olej œciek³ na drug¹ stronê.£opatk¹ do obracania kotletów podwa¿yæ przyklejone kawa³ki miêsa, os¹czyæ nad patelni¹, prze³o¿yæ do cedzaka.Patelniê z olejem postawiæ na du¿ym p³omieniu, mocno rozgrzaæ, wsypaæ pieczarki (w razie potrzeby dodaæ trochê oleju), mieszaj¹c sma¿yæ 30 sek, dodaæ marchew, sma¿yæ 15 sek, przyprawiæ sol¹ i pieprzem (w razie potrzeby pokropiæ ³y¿k¹ wody), nie przerywaj¹c mieszania w³o¿yæ plasterki kurczaka i zielony groszek, wlaæ wódkê.Zamieszaæ sos, wlaæ do sk³adników, ci¹gle mieszaj¹c sma¿yæ do zgêstnienia.Podawaæ natychmiast.Proporcje: dla 3-4 osób - jako danie g³Ã³wne, z ry¿em, z dodatkiem gêstej zupy KURCZAK GOTOWANY NA CZERWONO – kuchnia chiñska1 1/2 -2 kg kurczak1 1/2 szklanki wody1 ma³a kostka roso³owa (kurza)4 plasterki œwie¿ego imbiru lub 2 ³y¿eczki imbiru w proszku1/4 ³y¿eczki soli1 1/2 ³y¿eczki cukrupieprz do smaku5 – 6 ³y¿ek sosu sojowego2 ca³e gwiazdki any¿u lub 2 ³y¿eczki kopru w³oskiegoWodê w du¿ym garnku doprowadziæ do wrzenia.W³o¿yæ oczyszczonego kurczaka, gotowaæ na ma³ym ogniu 8 min.Odcedziæ, os¹czyæ, w³o¿yæ do ma³ej brytfanny.Wlaæ wodê, dodaæ rozkruszon¹ kostkê roso³ow¹, imbir, sól, cukier, pieprz, sos sojowy i any¿, zagotowaæ na kuchence.Przykryæ brytfannê z kurczakiem, wstawiæ do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC i piec 30 min.Obróciæ ptaka, zmniejszyæ temperaturê do 180¦C, piec 25 min, obróciæ i piec dalsze 25 min.Kurczaka polewaæ sosem po ka¿dym obróceniu.Wyj¹æ, podzieliæ na ma³e kawa³ki, polaæ sosem.Podawaæ na gor¹co [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.