Index
Wizerunek zła
abc.com.pl 9
Card Orson Scott Planeta spisek
WIEM maksyma
Kossakowska Maja Lidia Siewca Wiatru
Sacks Oliver Antropolog na Marsie (2)
03 Ultimatum Bournea
Koontz Dean Mroczne sciezki serca
Kratochvil Stanisław Psychoterapia Kierunki metody b (2)
148 23 (6)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • typer24.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Uwaga.Mo¿na dodaæ 3-4 obrane ze skórki i pokrojone w kostkê pomidory.Daje siê je razem ze œmietan¹. Baranina z rzodkwi¹ 25 min – kuchnia z szybkowaru50 dag baraniny z ³opatki lub mostka4 œredniej wielkoœci rzodkwie lub rzepy2 z¹bki czosnku1 cebula4 dag t³uszczu1 ³y¿eczka m¹ki2-3 ³y¿eczki przyprawy do zup w p³ynie1 ³y¿ka zieleninysólpieprzcukier i przyprawa "Jarzynka" do smakuBaraninê pokroiæ na ma³e kawa³ki, obrumieniæ w szybkowarze na po³owie t³uszczu.Posoliæ dodaæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê i czosnek, wlaæ szklankê wody.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 10 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po tym czasie szybkowar otworzyæ, wkroiæ w cienkich plasterkach rzodkiew.Ponownie zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 15 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po ugotowaniu doprawiæ zrobion¹ na pozosta³ym t³uszczu zasma¿k¹, cukrem, pieprzem i przyprawami, zagotowaæ.Przed podaniem posypaæ zielenin¹. Bigos z baranin¹ i grzybami 30 min – kuchnia z szybkowaru30 dag baraniny bez koœci5 suszonych uprzednio namoczonych grzybów60 dag kiszonej kapusty6 dag t³uszczu2 cebulesól i pieprz do smakuBaraninê pokroiæ na drobne kawa³ki, obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu, w³o¿yæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê i te¿ zrumieniæ.Dodaæ pokrojone w paseczki grzyby, wlaæ wodê, w której siê moczy³y, kapustê przep³ukan¹ wod¹ dla pozbycia siê nadmiaru kwasu.Dodaæ nieco wody (ma byæ poni¿ej poziomu kapusty).Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 30 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego. Bitki baranie z kartoflami 15 min – kuchnia z szybkowaru70 dag baraniny z koœci¹ z udŸca50 dag kartofli5 dag t³uszczu1 du¿a cebula1 ³y¿ka m¹ki; sólpieprz i siekana zielenina do smakuMiêso oddzieliæ od koœci, pokroiæ na porcje w poprzek w³Ã³kien i dobrze pobiæ wilgotnym t³uczkiem.Obsypaæ sol¹ i pieprzem, obtoczyæ w m¹ce i obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu, odsun¹æ na bok i r1a tym samym t³uszczu zrumieniæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê.U³o¿yæ bitki na dnie, na nie wy³o¿yæ pokrojone w cienkie plasterki oczyszczone kartofle.Posoliæ i popieprzyæ, zalaæ wod¹ lub wywarem z koœci baranich.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 15 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Przed podaniem posypaæ zielenin¹. Bitki baranie z w³osk¹ kapust¹ 15 min – kuchnia z szybkowaru70 dag baraniny z koœci¹ z udŸca6 dag t³uszczu60 dag w³oskiej kapusty1 du¿a cebula1 z¹bek czosnku1 ³y¿ka m¹ki1 ³y¿eczka kminku; sólocetpieprz i cukier do smakuMiêso oddzieliæ od koœci, pokroiæ na porcje, pobiæ dobrze wilgotnym t³uczkiem, obsypaæ sol¹, pieprzem, obtoczyæ w m¹ce i obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu.Odsun¹æ na bo i na tym samym t³uszczu obrumieniæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê.Wlaæ trochê wody i w³o¿yæ oczyszczon¹ poszatkowan¹ kapustê, zagotowaæ.Gdy kapusta opadnie dodaæ jeszcze wody (lub wywaru z koœci baranich), tak by by³a nieco poni¿ej poziomu kapusty, posypaæ kminkiem i zamkn¹æ szybkowar.Ogrzewaæ 15 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru doprawiæ sol¹, cukrem, pieprzem i octem do smaku. Bitki baranie z warzywami 15 min – kuchnia z szybkowaru70 dag baraniny z koœci¹ z udŸca1 du¿a w³oszczyzna1 du¿a cebula4 dag t³uszczu1 ³y¿ka m¹ki0,5 szklanki œmietany1 ³y¿ka siekanej zieleninysól i pieprz do smakuMiêso oddzieliæ od koœci, pokroiæ na porcje, w poprzek w³Ã³kien, pobiæ dobrze zwil¿onym t³uczkiem i obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu, po uprzednim obsypaniu sol¹, pieprzem i m¹k¹.W³o¿yæ oczyszczone i pokrojone warzywa, zalaæ wod¹ i zamkn¹æ szybkowar.Ogrzewaæ 15 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru wiaæ wymieszan¹ z pozosta³¹ m¹k¹ œmietanê, zagotowaæ.Doprawiæ jeszcze sol¹ i pieprzem. Comber barani pieczony naturalny 30 min – kuchnia z szybkowaru1 kg combra baraniego6 dag t³uszczu3 ³y¿eczki przyprawy do zup w p³ynie1 p³aska ³y¿ka przyprawy w³oskiejsól i pieprz do smakuRozgrzaæ w szybkowarze po³owê t³uszczu, zrumieniæ na nim comber od strony miêsa (gdy jest za d³ugi przer¹baæ).Comber powinien byæ przedarty natarty na godzinê sol¹ z czosnkiem i przypraw¹ w³osk¹.Po zrumienieniu dodaæ resztê t³uszczu, polaæ p³ynn¹ przypraw¹ do zup, wlaæ 0,5 szklanki wody i zamkn¹æ szybkowar.Ogrzewaæ 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego. Comber barani w œmietanie 30 min – kuchnia z szybkowaru1 kg combra baraniego5 dag t³uszczu1 ³y¿ka m¹ki1-2 z¹bki czosnku0,5 szklanki œmietanysól Zalewa [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.