Index
Terry Pratchett 19 Ostatni Bohater
w obronie wiary 19.phtml
rok 2027 17 19 (2)
143 19 (10)
rozdzial 08 (19)
rozdzial 01 (19)
rozdzial 19 (43)
03 (19)
19 ps (2)
19 (237)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rejestracja.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Po otwarciu szybkowaru dodaæ pozosta³¹ m¹kê, przyprawiæ sol¹ i papryk¹, zagotowaæ.Po³¹czyæ ze œmietan¹.Podawaæ z warzywa m i z wody i z kaszami. Pieczeñ cielêca (duszona) 30 min – kuchnia z szybkowaru80 dag cielêciny z koœci¹ (np.z ³opatki)5 dag t³uszczu1 ³y¿ka m¹ki1 z¹bek czosnku1 cebulasól do smakuMiêso natrzeæ roztartym z sol¹ czosnkiem, obsypaæ m¹k¹ i obrumieniæ ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu.Wlaæ 0,5 szklanki wody, w³o¿yæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 30 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru oprószyæ sos reszt¹ m¹ki, zagotowaæ i, jeœli trzeba, dosoliæ, Podawaæ pokrojon¹ w poprzek w³Ã³kien na plastry, polan¹ sosem. Pieczeñ cielêca na dziko 30 min – kuchnia z szybkowaru80 dag cielêciny3 dag t³uszczu6 dag s³oniny1 szklanka œmietanysól i pieprz do smakuZalewa.0,5 szklanki octu 6-procentowego1 szklanka wody1 niedu¿a cebula1 niedu¿a marchew1 ma³a pietruszka1 niedu¿y kawa³ek selera2 listki laurowe5 ziaren ziela angielskiegopieprz i sól do smakuNa 2 dni przed pieczeniem zamarynowaæ miêso.W tym celu zrobiæ zalewê.zagotowaæ wodê z przyprawami i sol¹, po ostygniêciu po³¹czyæ z octem.Oczyœciæ i poszatkowaæ warzywa, ob³o¿yæ nimi miêso.Zalaæ wszystko zalew¹, obci¹¿yæ denkiem, przechowywaæ w ch³odnym miejscu (je¿eli miêso nie jest zanurzone ca³e przewracaæ).Przed pieczeniem miêso naszpikowaæ pociêt¹ w s³upki i oprószon¹ pieprzem i sol¹ s³onin¹.Posoliæ dooko³a i obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu.Wlaæ 0,5 szklanki zalewy, wkroiæ cebulê.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 30 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru sos podprawiæ m¹k¹, po³¹czyæ ze œmietan¹ i jeœli trzeba dosolié.Miêso pokroiæ w szerokie skoœne plastry, zagrzaæ w sosie. Pieczeñ cielêca z estragonem 30 min – kuchnia z szybkowaru80 dag cielêciny bez koœci4 dag smalcu2 dag mas³a0,5 szklanki bia³ego wytrawnego wina1 szklanka wody; sól i mielone nasiona estragonu do smakuNatrzeæ miêso estragonem i zostawiæ w ch³odzie na 2 dni.Przed pieczeniem miêso posoliæ i dok³adnie obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze t³uszczu.Wlaæ wodê, po³owê wina i szybkowar zamkn¹æ.Ogrzewaæ 30 minut od momentu przekroczenia przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru dodaæ mas³o i pozosta³e wino. Pieczeñ cielêca z fasolk¹ 25 min – kuchnia z szybkowaru1 kg ³opatki3 ³y¿ki dobrego oleju (np.sojowego)50 dag fasolki szparagowej1 cebulaszczypta tymiankusól i pieprz do smakuMiêso obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzuciæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê i j¹ tak¿e (lekko) zrumieniæ.Miêso posoliæ, popieprzyæ, posypaæ tymiankiem, wlaæ kilka ³y¿ek wody.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 15 minut o momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po tym czasie w³o¿yæ do szybkowaru wk³adkê siatkow¹ z oczyszczon¹ i posolon¹ fasolk¹, szybkowar znów zamkn¹æ i ogrzewaæ jeszcze 10 minut oá ponownego przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego. Sznycle cielêce ze œliwkami 30 min – kuchnia z szybkowaru50 dag sznyclówki cielêcej3 ³y¿ki dobrego olejunp.sojowego15 dag suszonych œliwek3 dag suszonych winogron (lub rodzynków)1 ³y¿ka m¹ki50 dag marchwi2 cebule1 szklanka wody1 pietruszka1 kostka maggi0,5 listka laurowego; tymianeksól i pieprz do smakuSuszone œliwki (i winogrona) namoczyæ na kilka godzin.Sznyclówkê pokroiæ w poprzek w³Ã³kien na kawa³ki, obrumieniæ na rozgrzanym w szybkowarze oleju, wrzuciæ oczyszczone i pokrojone w plasterki cebulê i marchew i chwilê jeszcze sma¿yæ.Posypaæ m¹k¹, wymieszaæ.wlaæ bulion zrobiony z kostki maggi i wody, w³o¿yæ oczyszczon¹ pietruszkê, wsypaæ tymianek i pieprz.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 20 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po tym czasie otworzyæ, w³o¿yæ o szybkowaru wypestkowane œliwki (i ewentualnie winogrona), ponownie zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 10 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po ugotowaniu sprawdziæ smak potrawy i jeœli zawarta w kostce maggi sól nie wystarczy³a dosoliæ [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.