Index 24 (77) Adam Smith An Inquiry Into The Nature And Causes Of The Wealth Of Nations 468 09 149 14 (3) Berling Peter Dzieci graala (4) rozdzial 09 (250) abc.com.pl 7 Niezwyciezony Stanisław Lem Dzienniki Gwiazdowe(Tom I) Klin |
[ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ] .Sma¿ony makaronKuchnia chiñska1/4 paczki makaronu “nitki”1/3 szklanki oleju10 dag schabu lub wieprzowiny od szynki pokrajanej w cienkie paski1 1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej15 dag pieczarek pokrajanych w plasterki1/2 szklanki obgotowanej zielonej fasolki pokrajanej w ukoœne paski1/4 ³y¿eczki glutasoli (dowolnie)1 ³y¿ka sosu sojowego lub 1/2 ³y¿eczki maggi z 1 ³y¿k¹ wody1 szklanka roso³u lub wody1 ³y¿eczka posiekanego szczypiorkuMakaron ugotowaæ w litrze wody z 1 ³y¿eczk¹ soli.Odcedziæ, wyp³ukaæ, os¹czyæ.Wy³o¿yæ "nitki" na g³êboki talerz, odstawiæ w ch³odne miejsce na 3 godz.Po³¹czyæ glutasól, sos sojowy i rosó³.Rozgrzaæ patelniê z 2 ³y¿kami oleju, gdy poka¿ siê pêcherzyki, w³o¿yæ miêso i mieszaj¹c sma¿yæ, a¿ siê zrumieni.Miêso posypaæ m¹k¹ i dok³adnie wymieszaæ.W³o¿yæ pieczarki, sma¿yæ mieszaj¹c, a¿ p³yn wyparuje.Dodaæ fasolkê, zamieszaæ, wlaæ sos sojowy z roso³em, mieszaj¹c zagotowaæ.Zmniejszyæ p³omieñ, dusiæ przez 20 min., a¿ miêso bêdzie miêkkie.Doprawiæ sol¹ lub kilkoma kroplami sosu sojowego.Na pozosta³ym mocno rozgrzanym oleju sma¿yæ makaron jak placek (nale¿y go mocno przycisn¹æ talerzem), a¿ bêdzie rumiany.Ostro¿nie obróciæ na drug¹ stronê i dalej sma¿yæ.Prze³o¿yæ placek makaronowy na okr¹g³y pó³misek, polaæ miêsnym sosem.Podawaæ posypany szczypiorkiem.Proporcje dla 2-3 osób [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ] |
||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl. | |||||