Index
Dodziuk Anna Psychologia podręczna Częœć III Pokochać (12)
Pod redakcjš Charlesa E. Skinnera Psychologia wychowawcza (12)
Kurcz Ida Pamięć, uczenie się, język (12)
Pod redakcjš Andrzeja Lewickiego Psychologia kliniczna (12)
George Orwell Folwark zwierzęcy (12)
Frankl Viktor E. Psychoterapia dla każdego (12)
13 (449)
Eddings Dav
www nie com pl 3
Rytuał
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • materaceopole.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .1 - 2 ³y¿ki oleju mocno rozgrzaæ na patelni, dodaæ cebulê dymkê i czosnek, sma¿yæ mieszaj¹c 30 sek, w³o¿yæ miêso, mieszaj¹c sma¿yæ mielone miêso 2 min, paski miŸsa sma¿yê 1 1/2 min.Prze³o¿yê do miski, wystudziê.Farszem posmarowaê naleœniki, z³o¿yê boki, zwin¹ê w rulon, brzeg zalepiê m¹k¹ ziemniaczan¹ wymieszan¹ z wod¹.Oko³o 1/2 szklanki oleju wlaê na du¿¹, gor¹c¹ patelniŸ, rozgrzaê na du¿ym ogniu.K³aœê naleœniki zlepionym brzegiem do do³u na gor¹cy olej, zmniejszyæ p³omieñ, sma¿yæ do zrumienienia z jednej i drugiej strony.Os¹czyæ z oleju.Podawaæ na gor¹co na przek¹skê lub kolacjê.Najsmaczniejsze prosto z patelni.Proporcje: dla 6-12 osób ROLKI Z MIÊSEM WIEPRZOWYM – kuchnia chiñska12 naleœników (Patrz Ciasto naleœnikowe do rolek), olej do sma¿eniaNadzienie:1 œrednia marchew starta w d³ugie wiórki na tarce o du¿ych oczkach1/4 ma³ego selera startego na tarce o du¿ych oczkach1 œrednia cebula pokrajana w piórka1/2 szklanki obgotowanej, cienko poszatkowanej bia³ej kapusty10-15 dag chudej wieprzowiny pokrajanej w cienkie paseczki1/2 œredniego pora (bia³a czŸœê) pokrajanego w d³ugie paskiPrzyprawy:1–2 roztarte z¹bki czosnku1 ³y¿eczka startego œwie¿ego imbiru lub 1/2 ³y¿eczki imbiru w proszku1 ³y¿ka m¹ki ziemniaczanej1 ³y¿ka czystej wódki1 ³y¿ka sosu sojowego1/4 ³y¿eczki cukruSos przyprawowy:1 ³y¿ka sosu sojowego4 ³y¿ki wody lub roso³u1/4 - 1/2 ³y¿eczki chilli1/2 ³y¿eczki soli1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanejMiêso wymieszaæ z przyprawami, odstawiæ na 1-2 godz.Wymieszaæ sk³adniki sosu przyprawowego.2 ³y¿ki oleju mocno podgrzaæ na gor¹cej patelni, w³o¿yæ miêso, sma¿yæ ci¹gle mieszaj¹c przez minutê, wybraæ ³y¿k¹ cedzakow¹, odstawiæ.Wlaæ ³y¿kê oleju na tê sam¹ patelniê, rozgrzaæ, wsypaæ cebulê, mieszaj¹c sma¿yæ 15 sek, dodaæ marchew i seler, sma¿yæ 15 sek nie przerywaj¹c mieszania, w³o¿yæ por, sma¿yæ 15 sek, dodaæ kapustê, mieszaj¹c sma¿yæ 15 sek, w³o¿yæ miêso, sma¿yæ 15 sek, wlaæ zamieszany sos przyprawowy, mocno mieszaj¹c doprowadziæ do zagotowania i zgêstnienia.Prze³o¿yæ do g³êbokiego talerza, przestudziæ.Dalej postêpowaæ jak w przepisie: Rolki z miêsem z kurczaka.Podawaæ na gor¹co.Proporcje: dla 6-12 osób ROLKI Z MIÊSEM WO£OWYM – kuchnia chiñska12 naleœników (patrz: Ciasto naleœnikowe do rolek)Farsz:30 dag zmielonej wo³owiny2 drobno posiekane cebule1 posiekany z¹bek czosnku1 zielona papryka pokrajana w cienkie paski1/2 œredniego pora (bia³a czŸœê) pokrajana w cienkie paski2 ³y¿ki posiekanego szczypiorkuolej do sma¿eniaPrzyprawy:1 ³y¿ka sosu sojowego1 ³y¿ka czystej wódki1/2 ³y¿eczki cukru1 ³y¿eczka startego œwie¿ego imbiru lub 1/2 ³y¿eczki imbiru w proszku1 roztarty z¹bek czosnkuSos przyprawowy:5 ³y¿ek roso³u lub wody1 ³y¿ka sosu sojowego1/2 ³y¿eczki przyprawy chilli lub œwie¿o zmielonego pieprzu1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanejMiêso wymieszaæ z przyprawami, odstawiæ na 45 min lub d³u¿ej.Wymieszaæ sk³adniki sosu przyprawowego.2 ³y¿ki oleju mocno rozgrzaæ na du¿ym ogniu, na gor¹cej patelni, w³o¿yæ miŸso, mieszaj¹c sma¿yê do utraty czerwonego koloru (oko³o 1 1/2 min), prze³o¿yê na talerz.Do gor¹cej patelni wlaê 2 ³y¿ki oleju, mocno podgrzaê, wsypaê cebulŸ i czosnek, mieszaj¹c sma¿yê 10 sek, dodaê paprykŸ, ci¹gle mieszaj¹c sma¿yê 30 sek, wsypaê por, sma¿yæ 30 sek, nie przerywaj¹c mieszania w³o¿yæ miêso, sma¿yæ 45 sek, mieszaj¹c wlaæ wymieszany sos przyprawowy, doprowadziæ do zagotowania i zgêstnienia, wsypaæ szczypior, zamieszaæ, trzymaæ na ogniu 10 sek.Prze³o¿yæ do miski, przestudziæ.Dalej postêpowaæ jak w przepisie: Rolki z miêsem z kurczaka Proporcje: dla 6-12 osób ROLKI Z PIECZARKAMI – kuchnia chiñska1 ma³y suszony polski grzybek40 dag pieczarek3- 4 ³y¿ki posiekanego pora (tylko bia³a czêœæ)1 - 2 roztarte z¹bki czosnku3 ³y¿ki startej marchwi1 ³y¿ka startego œwie¿ego imbiru lub 1 ³y¿eczka imbiru w proszku1 ma³a cebula, drobno posiekana1 bia³ko lekko roztrzepane2 ³y¿ki posiekanej zielonej pietruszkiolej do sma¿eniaSos przyprawowy:1/4 szklanki roso³u lub wywaru z grzybów1 ³y¿eczka m¹ki ziemniaczanej2 ³y¿ki sosu sojowego1 ³y¿ka wytrawnego bia³ego wina lub czystej wódkiSuszony grzybek wymyæ, zalaæ gor¹c¹ wod¹ na 1 godz., gotowaæ do miêkkoœci, odcedziæ, wywar odstawiæ.Grzybka bardzo drobno posiekaæ.Ca³e pieczarki wrzuciæ na wrz¹c¹ wodê, gotowaæ 2 min, prze³o¿yæ do cedzaka (wodê zu¿yæ do przyrz¹dzania zupy lub sosu).Wystudziæ, drobno posiekaæ, zamieszaæ sos przyprawowy.2 ³y¿ki oleju mocno podgrzaæ na gor¹cej patelni, na du¿ym ogniu, wsypaæ cebulê, imbir i czosnek, mieszaj¹c sma¿yæ 10 sek, dodaæ por i marchew, mieszaj¹c sma¿yæ 30 sek, wsypaæ pieczarki i posiekany grzybek, sma¿yæ 30 sek nie przerywaj¹c mieszania, wlaæ zamieszany sos przyprawowy, mieszaj¹c dusiæ do zagotowania i zgêstnienia.Zestawiæ z ognia, energicznie mieszaj¹c sk³adniki wlaæ bia³ko, wsypaæ zieleninê, dok³adnie wymieszaæ.Rolki przyrz¹dziæ jak w przepisie: Rolki z miêsem z kurczaka.Podawaæ na gor¹co na przek¹skê, jako przystawkê lub na kolacjê.Proporcje: dla 4-12 osób KO£DUNY CHIÑSKIE W ROSOLE WON-TON – kuchnia chiñskaNadzienie:1/2 kg zmielonej wieprzowiny1 roztrzepane jajo2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej1 ³y¿ka sosu sojowego1 roztarty z¹bek czosnku2 posiekane cebule dymkiœwie¿o zmielony pieprz do smakusól do smakuCiasto:2 szklanki m¹ki1 roztrzepane jajo1 ³y¿eczka solioko³o 5 ³y¿ek wodyRosó³:8 szklanek wywaru I, II lub roso³u z kurysos sojowy do smaku2 ³y¿ki posiekanego szczypioru lub szczypiorkuRêk¹ wymieszaæ sk³adniki nadzienia, odstawiæ na 1 godz.M¹kê i sól przesiaæ do miski, wlaæ roztrzepane jajko i 2 ³y¿ki wody, mieszaæ drewnian¹ ³y¿k¹ na grudkowate ciasto, przykryæ zwil¿on¹ œciereczk¹, odstawiæ na 20 min.Wy³o¿yæ na stolnicê lekko posypan¹ m¹k¹, podsypuj¹c m¹kê wyrabiaæ 2-3 min a¿ powstanie g³adkie ciasto, odstawiæ pod przykryciem na 20 min.Ciasto nie powinno byæ twarde.Stolnicê posypaæ m¹k¹ ziemniaczan¹ lub pszenn¹, wy³o¿yæ ciasto, cienko rozwa³kowaæ, pokrajaæ na 5 cm kwadraty - powinno byæ 18.Na ka¿dy kwadrat ciasta nak³adaæ farsz z miêsa, z³o¿yæ w trójk¹t (brzegi zwil¿yæ bia³kiem lub wod¹), zlepiæ brzegi, po³¹czyæ dwa ro¿ki razem.Ko³duny gotowaæ na wrz¹tku lub na rosole, oko³o 5 min.Nie gotowaæ jednoczeœnie zbyt wielu ro¿ków.Wybraæ, prze³o¿yæ na talerz, gotowaæ pozosta³e.Wywar lub rosó³ doprowadziæ do wrzenia, w³o¿yæ ugotowane ko³duny, zagotowaæ, wy³¹czyæ gaz, dodaæ sos sojowy i cebulê dymkê.Podawaæ na gor¹co [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.