Index
Aronson Elliot, Wilson Timothy D., Akert Robin M. Psychologia społeczna (11)
Bettelheim Bruno Cudowne i pożyteczne O znaczeniach i wartoœciach baœni (11)
Dodziuk Anna Psychologia podręczna Częœć III Pokochać (11)
Kratochvil Stanisław Psychoterapia Kierunki metody badania (11)
Sienkiewicz Henryk Ogniem i mieczem t.1
Rembowski Józef Rodzina w Âświetle psychologii (2)
abc.com.pl 7
MUNDURKA.TXT
zapomnij
abc.com.pl 9
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • edytagallery.xlx.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Podawaæ do drobiu. SURÓWKA Z CYKORII I SZCZYPIORKU20 dag cykorii6 ³y¿ek umytego, drobno pokrajanego szczypiorku1/2 szklanki jogurtu, sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowasólpieprzCykoriê oczyœciæ z zewnêtrznych, uszkodzonych liœci, oddzieliæ luŸne listki, umyæ, os¹czyæ, pokrajaæ w makaronik w poprzek kolb, wymieszaæ z jogurtem i szczypiorkiem.Przyprawiæ do smaku sokiem cytrynowym, sol¹ i pieprzem.Podawaæ do ryb, miêsa i jajek. SURÓWKA Z ENDYWII20 dag (2 g³Ã³wki) endywii10 dag jab³ka5 dag korniszonów lub kaparów,4 ³yki umytych, posiekanych listków roœlin przyprawowych (estragon, cz¹ber, bazylia, majeranek)1/2 szklanki jogurtusok cytrynowyzaprawa cytrynowa lub ocet owocowysólpieprzEndywiê oczyœciæ, umyæ, oddzielaj¹c listki, os¹czyæ.Korniszony drobno posiekaæ.Jab³ko umyæ, obraæ, utrzeæ na tarce z du¿ymi otworami, wymieszaæ z korniszonami, zielenin¹ i jogurtem.Przyprawiæ do smaku sokiem cytrynowym lub octem, sol¹ i pieprzem.Endywiê pokrajaæ w paski, wymieszaæ z przygotowanym sosem, wy³o¿yæ na salaterkê. SURÓWKA Z JAB£EK I CHRZANU20 dag jab³ek2 ³y¿ki utartego chrzanusok cytrynowy lub zaprawa cytrynowasól1/2 szklanki jogurtuJab³ka umyæ, obraæ, utrzeæ na tarce z du¿ymi otworami.W czasie ucierania skrapiaæ sokiem z cytryny lub octem owocowym.Wymieszaæ z chrzanem i jogurtem.Przyprawiæ do smaku sokiem z cytryny lub octem i sol¹.Podawaæ do potraw z gotowanych miês zimnych i gor¹cych oraz do jajek. SURÓWKA Z JARMU¯U20 dag liœci jarmu¿u bezgoryczkowego lub przemro¿onego4 z¹bki czosnku,10 ïag jab³kasok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa1/2 ³y¿ki oleju lub oliwy,1 ³y¿ka sosu sojowego1 ³y¿ka ketchupusólpieprzLiœcie jarmu¿u oberwaæ z ³ody¿ek, umyæ, os¹czyæ.Oliwê lub olej utrzeæ, dodaj¹c przeciœniêty przez praskê czosnek, sos sojowy, ketchup i 1 ³y¿kê soku cytrynowego.Przyprawiæ do smaku sol¹ i pieprzem.Liœcie jarmu¿u pokrajaæ w cienki makaronik i od razu wymieszaæ z sosem.Wy³o¿yæ na salaterkê.Podawaæ jako dodatek do potraw z miês i ryb oraz do jajek. SURÓWKA Z JARMU¯U I PORZECZEK20 dag liœci jarmu¿u10 dag porzeczek czerwonych2 z¹bki czosnku1/2 ³y¿ki oleju lub oliwysólpieprzLiœcie jarmu¿u oberwaæ z ³ody¿ek, umyæ, os¹czyæ.Porzeczki umyæ, obraæ z szypu³ek, przetrzeæ przez sito.Przecier wymieszaæ z oliw¹ lub olejem oraz przeciœniêtym przez praskê czosnkiem.Przyprawiæ do smaku sol¹ i pieprzem.Jarmu¿ pokrajaæ w cienki makaronik, od razu wymieszaæ z sosem i wy³o¿yæ na salaterkê. SURÓWKA Z KALAREPKI40 dag kalarepki (bardzo m³odej)4 ³y¿ki umytego, drobno posiekanego koperku,1/2 szklanki jogurtusólKalarepkê oczyœciæ z du¿ych, stwardnia³ych liœci, pozostawiaj¹c m³ode listki œrodkowe.Oczyszczone g³Ã³wki umyæ, obraæ, utrzeæ na tarce z du¿ymi otworami, posoliæ.M³ode listki posiekaæ.Kalarepkê wymieszaæ z jogurtem, koperkiem i listkami kalarepki.Przyprawiæ sol¹.Wy³o¿yæ na salaterkê.Podawaæ do potraw z drobiu. SURÓWKA Z KABACZKÓW30 dag kabaczka10 dag bia³ych porzeczek4 ³y¿ki umytego, drobno posiekanego koperkuocet owocowysólpieprz1/2 szklanki jogurtuKabaczek umyæ, obraæ, przekrajaæ wzd³u¿, wydr¹¿yæ, usuwaj¹c nasiona razem z luŸnym mi¹¿szem.Porzeczki umyæ, oberwaæ z szypu³ek, przetrzeæ przez sito.Przecier wymieszaæ z jogurtem.Przyprawiæ do smaku octem owocowym, sol¹ i pieprzem, wymieszaæ , z posiekanym koperkiem.Kabaczek pokrajaæ w cienki makaronik lub utrzeæ na tarce z du¿ymi otworami.Wymieszaæ z przygotowanym sosem.Wy³o¿yæ na salaterkê.Smak surówki mo¿na zaostrzyæ, dodaj¹c drobno posiekany z¹bek czosnku.Podawaæ do potraw miêsnych, rybnych i z jajek. SURÓWKA Z KALAREPKI Z OGÓRKIEM20 dag m³odej kalarepki20 dag œwie¿ych ogórkówsok cytrynowyzaprawa cytrynowa lub ocet owocowy3 ³y¿ki umytego, posiekanego koperku z cz¹brem,1/2 szklanki jogurtusólpieprzKalarepkê oczyœciæ z du¿ych, stwardnia³ych liœci, pozostawiaj¹c m³ode listki œrodkowe, umyæ i obraæ.Ogórki umyæ, obraæ i rozdrobniæ w plasterki na szatkownicy do warzyw [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.