Index Kurcz Ida Pamięć, uczenie się, język (14) CH14 (21) bigmanual Charles E Skinner Psychologia wychowawcza default (74) PawnofProphecy wiedza i zycie2 Rook 20 (122) Bettelheim Bruno Cudowne i pożyteczne O znaczeniach i wartoÂściach baÂśni (5) |
[ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ] .Zupa z ¿Ã³³tej fasoliSzklanka ¿Ã³³tej fasoli3 cebule45 dag solonej s³oniny³y¿eczka majeranku2 ³y¿eczki suszonego tymianku3 goŸdzikicukierFasolê op³ukaæ pod bie¿¹c¹ wod¹, zalaæ 1 I wody, zagotowaæ na silnym ogniu, gotowaæ 2-3 min, po czym ogieñ zmniejszyæ tak, by fasola tylko "pyka³a" przez 1 godz.Po tym czasie dodaæ s³oninê w kawa³ku, 2 posiekane cebule i 1 ca³¹, naszpikowan¹ goŸdzikami.Gotowaæ jeszcze 1 godz.Dopiero wtedy dodaæ zio³a i jeszcze przez 15 min trzymaæ zupê na ogniu.Fasola nie powinna siê rozpaœæ.Przed podaniem os³odziæ zupê do smaku.S³oninê pokrajaæ w cienkie plastry i w³o¿yæ je do zupy albo podaæ osobno - z musztard¹ i chlebem [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ] |
||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl. | |||||