Index
27 (77)
025 13 (3)
WÅ‚adca much
class
306 31 (4)
abc.com.pl 7
Pod redakcją Adama Bilikiewicza Psychiatria (dla studentów medycyny) (2)
niesmier
Przetacznik Gierowska Maria, WÅ‚odarski Ziemowit Psychologi (2)
SZTUCZKA NR 4
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • vina.htw.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .OMLET PEKIÑSKI Z RYB¥Kuchnia chiñska45 dag soli lub szkar³atnicy1 1/2 ³y¿eczki solipieprz do smaku1 1/2 ³y¿eczki oleju sezamowego lub sojowego3 cebule dymki3 z¹bki czosnku5 roztrzepanych jaj6 ³y¿ek olejuSos:6 /³y¿ek wywaru l lub roso³u z kury2 1/2 ³y¿ki sosu sojowego1 1/2 ³y¿ki wytrawnego bia³ego wina lub czystej wódkiKa¿dy filet podzieliæ na 3 czêœci.Posypaæ sol¹ i pieprzem, posmarowaæ olejem.Szczypior z cebulek pokrajaæ na 4 cm kawa³ki, cebulkê w piórka.Czosnek rozetrzeê.Sk³adniki sosu wlaê do rondelka.Olej rozgrzaê na patelni na du¿ym ogniu.W³o¿yê rybŸ i sma¿yê 45 sek.Zmniejszyê gaz na œredni.Jajami zalaê rybŸ, tak aby by³a nimi przykryta, sma¿yê 2 1/2 minuty, ostro¿nie obróciê, sma¿yê 2 1/2 min.Dodaæ cebulê i czosnek, wlaæ po³owê sosu, przykryæ, zmniejszyæ p³omieñ, dusiæ na ma³ym ogniu oko³o 3 min.Prze³o¿yæ na gor¹cy pó³misek.Pozosta³y sos podgrzaæ, polaæ potrawê.Proporcje: dla 4-6 osób - jako danie g³Ã³wne, z ry¿em, z dodatkiem zupy [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.