Index
Pod redakcjš Charlesa E. Skinnera Psychologia wychowawcza (13)
Kurcz Ida Pamięć, uczenie się, język (13)
George Orwell Folwark zwierzęcy (13)
rok 2026 10 13
rozdzial 08 (58)
3kopiazap (2)
rozdzial 18 (55)
abc.com.pl 9
index (590)
select.c (6)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • edytagallery.xlx.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Wyrównaæ brzegi kanapek wzd³u¿ krawêdzi kromek. Kanapki z serem typu roquefort7 dag sera typu roquefort2 ³y¿ki mas³aMas³o dok³adnie rozetrzeæ z serem i posmarowaæ nim 10 trójk¹tnych kromek warstw¹ jednakowej gruboœci na ca³ej powierzchni posmarowanej mas³em. Kanapki z jajami i majonezem2 jaja2 ³y¿ki majonezusólpieprzUgotowane na twardo jaja obraæ, drobno posiekaæ i wymieszaæ z majonezem na gêst¹ masê, któr¹ u³o¿yæ równo na dziesiêciu kromkach, zakrywaj¹c ca³¹ ich powierzchniê posmarowan¹ mas³em.Posypaæ pieprzem i posoliæ. Przygotowanie bu³ki pod kanapki wielosk³adnikoweBu³ka paryska (40 dag)5-7.5 dag mas³akilka listków sa³aty (naæ pietruszki)Z bu³ki przygotowaæ 40 kromek w sposób podany w przepisie na kanapki wyborowe jednosk³adnikowe, posmarowaæ je mas³em i ka¿de 10 kromek ob³o¿yæ jedn¹ z podanych ni¿ej odmian sk³adników. Kanapki z sardynkami i jajemPó³ puszki sardynek2 jaja2 ³y¿ki gêstego majonezu2-3 listki sa³atysólUgotowane na twardo jaja obraæ i z ka¿dego wykrajaæ 5 plasterków.Sardynki os¹czyæ, wy³o¿yæ na talerz, ka¿d¹ ostro¿nie przekrajaæ w poprzek na po³owê.Szersze po³Ã³wki podzieliæ wzd³u¿ grzbietu na 2 czêœci.Na ka¿dej kromce po³o¿yæ z boku kawa³ek listka sa³aty i oprzeæ na nim æwiartkê sardynki powierzchni¹ przekrojon¹ do spodu.Obok po³o¿yæ plasterek jaja, posoliæ i przygotowan¹ kanapkê przybraæ majonezem, wyciskaj¹c go z pergaminowego woreczka.Resztê sardynek (po³Ã³wki z ogonkami) u¿yæ do przygotowania nastêpnej odmiany kanapek. Kanapki z past¹ sardynkow¹ i korniszonamiPó³ puszki sardynek10 dag bryndzy4-5 ³y¿eczek posiekanych korniszonów (grzybów marynowanych)Oliwê i po³Ã³wki sardynek, pozosta³e od przyrz¹dzania poprzednio opisanej odmiany kanapek dok³adnie rozetrzeæ z bryndz¹ na jednolit¹, g³adk¹ pastê.Z przygotowanej pasty u³o¿yæ górki wzd³u¿ dwu przeciwleg³ych krawêdzi kromki, uformowaæ je, wyg³adziæ no¿em.Poœrodku miêdzy górkami pasty u³o¿yæ przez ca³¹ szerokoœæ kromki warstwê posiekanych korniszonów lub marynowanych grzybów. Kanapki z szynk¹ i majonezem10 dag chudej szynki2-3 ³y¿ki gêstego majonezu3-4 listki sa³aty ze œrodka g³Ã³wkiSzynkê posiekaæ i wymieszaæ z po³ow¹ majonezu.Listki sa³aty op³ukaæ i osuszyæ, zwin¹æ w œcis³y rulon, pokrajaæ go w poprzek w w¹skie pasemka, które lekko posiekaæ i wymieszaæ z reszt¹ majonezu.Na kromki na³o¿yæ na przemian po 2 paski ka¿dego z przygotowanych sk³adników. Kanapki z pieczonym miêsem z drobiu10-15 dag bia³ego miêsa z pieczonego drobiu (kura, indyka)2 ³y¿ki zastyg³ego sosu od miêsapó³ pomarañczy (mandarynki)kilka listków sa³atyZ piêciu cz¹stek obranej pomarañczy lub mandarynki usun¹æ strzêpki bia³ej skórki, ka¿d¹ przekrajaæ wzd³u¿ na po³owê i usun¹æ pestki.Na kromki po³o¿yæ po kilka p³atków z listka sa³aty, a na nich warstwê miêsa pokrajanego w cienkie plasterki.Na œrodku kanapki po³o¿yæ p³atek listka sa³aty i po³owê cz¹stki pomarañczy lub mandarynki, k³ad¹c j¹ powierzchni¹ przekrojon¹ do góry.Galaretê z sosu od miêsa oddzieliæ od t³uszczu zastyg³ego na powierzchni, stopiæ przez ³agodne ogrzanie i pozostawiæ do ostygniêcia.Gdy zaczyna ponownie krzepn¹æ, zalaæ ka¿d¹ kanapkê cienk¹ warstewk¹ galarety, nabieraj¹c j¹ ³y¿eczk¹. Kanapki z szyjkami rakowymi w majonezie12 raków œredniej wielkoœci3 ³y¿ki gêstego majonezupêczek koperku³y¿eczka posiekanego koperku (naci pietruszki)sól¯ywe raki dok³adnie umyæ (czyœciæ szczoteczk¹), wrzuciæ do du¿ej iloœci wrz¹cej wody, dodaæ pêczek koperku, posoliæ i gotowaæ 15 min.pod przykryciem.Gdy przestygn¹, wyj¹æ szyjki z odw³oków i miêso z kleszczy.10 szyjek uformowaæ przez okrajanie ostrym no¿em.Skrawki i miêso z kleszczy, podzielone na du¿e cz¹stki, wymieszaæ z majonezem, u³o¿yæ na kromkach, pokrywaj¹c ca³¹ ich powierzchniê, i wyrównaæ.Na wierzchu ozdobiæ ka¿d¹ kromkê kawa³kiem miêsa z szyjki i posypaæ koperkiem lub naci¹ pietruszki.Zamiast raków mo¿na u¿yæ krewetek z puszki (ok.11 dag) - os¹czyæ je dok³adnie po wyjêciu z puszki i post¹piæ dalej, jak z miêsem z raków. Kanapki z koreczkami anchois i jajamiPuszka koreczków anchois (ok [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.