Index
Aronson Elliot, Wilson Timothy D., Akert Robin M. Psychologia społeczna (11)
Bettelheim Bruno Cudowne i pożyteczne O znaczeniach i wartoœciach baœni (11)
Dodziuk Anna Psychologia podręczna Częœć III Pokochać (11)
Kratochvil Stanisław Psychoterapia Kierunki metody badania (11)
abc.com.pl 7
Nyarlathotep by H P Lovecraft
Jz
abc.com.pl 6
www nie com pl 2
Muktananda Swami DokÄ…d idziesz
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • edytagallery.xlx.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Miêso starannie wymieszaæ z 1/4 ³y¿eczki soli, 1/4 ³y¿eczki glutasoli lub substytutu, 2 ³y¿eczkami alkoholu, pieprzem, bia³kiem i m¹k¹ ziemniaczan¹ rozprowadzon¹ wod¹.Odstawiæ na 15 min.Przed sma¿eniem zamieszaæ.Patelniê rozgrzaæ na du¿ym ogniu, w³o¿yæ smalec lub wlaæ olej, mocno rozgrzaæ.Stopniowo k³aœæ kostki miêsa, sma¿yæ do zbielenia obróciæ, sma¿yæ z drugiej strony do bia³oœci, wyj¹æ ³opatkê do obracania kotletów, os¹czyæ z t³uszczu.Smalec lub olej zlaæ z patelni zostawiaj¹c 1-2 ³y¿ki t³uszczu, rozgrzaæ wsypaæ cebulê i imbir, mieszaj¹c sma¿yæ na œrednim ogniu 15 sek, wlaê 4 szklanki wrz¹tku, przyprawiê 1/4 ³y¿eczki glutasoli lub wybranej przyprawy, pieprzem, wlaæ 2 ³y¿eczki alkoholu, zamieszaæ, doprowadziæ do wrzenia.Wsypaæ groszek, marchew i miêso, wymieszaæ, gotowaæ 3 min.Wlaæ pozosta³¹ wodê z m¹k¹ ziemniaczan¹, mieszaæ do zagotowania.Podawaæ natychmiast.Proporcje: dla 2-3 osób - jako danie g³Ã³wne, z ry¿em FASZEROWANA KAPUSTA W SOSIE POMIDOROWYM – kuchnia chiñska25 dag zmielonej wieprzowiny1 kapusta pekiñska lub ma³a w³oska1 marchewka1 jajo1 ³y¿ka sosu sojowego1 ³y¿eczka glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"4 ³y¿ki keczupu1 1/2 ³y¿ki cukru1 ³y¿eczka m¹ki ziemniaczanej rozprowadzonej ³y¿eczk¹ wody2 ³y¿ki oleju1 ³y¿ka drobno posiekanej cebuli dymki2 ³y¿eczki drobno posiekanego œwie¿ego imbiru lub 1/2 ³y¿eczki imbiru w proszkuLiœcie kapusty pekiñskiej oddzieliæ, sparzyæ wrz¹c¹ wod¹, os¹czyæ, wystudziæ, skroiæ zgrubienia liœci.G³Ã³wkê kapusty w³oskiej obgotowaæ po wyciêciu g³¹ba.Wyj¹æ na sitko, aby woda obciek³a.Wybraæ œrednie liœcie, skroiæ zgrubienia, osuszyê œciereczk¹.Marchew oskrobaê, wyp³ukaê, pokrajaê w drobn¹ kostkŸ wielkoœci zielonego groszku, zalaê wrz¹c¹ wod¹, gotowaê 5 minut, odcedziê przelaê zimn¹ wod¹, os¹czyê, wystudziê.Jajko wbiê do miŸsa, dodaê sos sojowy, 1/2 ³y¿eczki soli, 1/4 ³y¿eczki glutasoli lub wybranej przyprawy, cebulê, imbir, marchewkê i m¹kê ziemniaczan¹ rozprowadzon¹ wod¹, dok³adnie wymieszaæ.Na ka¿dy liœæ nak³adaæ ³y¿kê farszu, za³o¿yæ boki, zwin¹æ w rulon.Ciasno u³o¿yæ jedn¹ warstw¹ w garnku.Olej wlaæ do patelni, rozgrzaê na œrednim ogniu, wlaê keczup, zmniejszyê p³omieñ, mieszaj¹c podgrzewaê do po³¹czenia sk³adników.Wlaê szklankŸ wrz¹cej wody, zagotowaê, dodaê 1/2 ³y¿eczki soli, cukier, 1/4 ³y¿eczki glutasoli lub substytutu, zamieszaê, zalaê go³¹bki.Garnek z go³¹bkami postawiæ na du¿ym ogniu, doprowadziæ do zagotowania, zmniejszyæ p³omieñ, dusiæ pod przykryciem 15-20 min.Faszerowan¹ kapustê ostro¿nie wyj¹æ, prze³o¿yæ na pó³misek, pokrajaæ na 2-3 czêœci, zalaæ gor¹cym sosem.Podawaæ.Proporcje: dla 2-3 osób - jako danie g³Ã³wne, z ry¿em OGÓRKI NADZIEWANE – kuchnia chiñska1/2 kg œwie¿ych ogórków25 dag zmielonej wieprzowiny1 1/2 ³y¿ki sosu sojowego1/2 ³y¿eczki soli1/4 ³y¿eczki glutasoli; "Vegety" lub "Jarzynki"1 jajo1 1/2 ³y¿ki oleju2 ³y¿eczki posiekanej cebuli1 ³y¿eczka drobno posiekanego œwie¿ego imbiru lub 1/2 ³y¿eczki imbiru w proszkuWymyte ogórki przekroiæ w poprzek na 2 cm plastry.£y¿eczk¹ wydr¹¿yæ mi¹¿sz, tworz¹c obr¹czki.Lekko osoliæ (1/4 ³y¿eczki), odstawiæ na 15 min do os¹czenia.Miêso wymieszaæ z jajkiem, sosem sojowym, 1/4 ³y¿eczki soli, glutasol¹ lub substytutem, cebul¹ i imbirem.Obr¹czki ogórka osuszyæ w œciereczce, nape³niæ farszem.Olej wlaæ na gor¹c¹ patelniê, mocno rozgrzaæ, zestawiæ z ognia, u³o¿yæ faszerowane ogórki na rozgrzanym t³uszczu, postawiæ na œrednim gazie, sma¿yæ do zrumienienia (tylko z jednej strony), wlaæ 4 ³y¿ki wody, przykryæ, dusiæ do wyparowania p³ynu (oko³o 5 min).Podawaæ na ciep³o lub na zimno.Proporcje: dla 6-8 osób - jako przek¹ska KAPUSTA KISZONA Z BARANIN¥ – kuchnia chiñska25 dag udŸca baraniego lub wolowej zrazówki25 dag kiszonej kapusty1 1/2 dag przezroczystego makaronu (dowolnie)3 1/2 ³y¿ki sosu sojowego1/4 ³y¿eczki soli1/2 ³y¿eczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"1 ³y¿ka czystej wódki1 ³y¿ka oleju sezamowego (dowolnie)2 ³y¿eczki drobno posiekanego œwie¿ego korzenia imbiru lub ³y¿eczka imbiru w proszku1 ³y¿ka drobno posiekanej zielonej pietruszki1/4 ³y¿eczki pieprzu2 ³y¿eczki drobno posiekanej cebuliPrzezroczysty makaron zalaæ ciep³¹ wod¹ na 15 min, odcedziæ, poci¹æ w 8 -10 cm kawa³ki.Miêso pokrajaæ poprzecznie do w³Ã³kien na cienkie plasterki.Kapustê lekko posiekaæ.Miêso w³o¿yæ do miski i starannie wymieszaæ z sol¹, glutasol¹ lub substytutem, wódk¹, pieprzem, cebul¹, imbirem i sosem sojowym, odstawiæ na 6 min, wymieszaæ rêk¹.Powtórzyæ czynnoœæ trzykrotnie.Wlaæ olej sezamowy, zamieszaæ.3 szklanki wody zagotowaæ w p³askim szerokim garnku, w³o¿yæ kapustê, doprowadziæ do wrzenia, gotowaæ 5 minut, dodaæ miêso i makaron, wymieszaæ, dusiæ 15-20 minut.Przed podaniem posypaæ zielon¹ pietruszk¹ [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.