Index gospodarka polska w xiii wieku Lis Tomasz Co z ta Polska William Gibson Swiatlo wirtualne www nie com pl 1 02 (157) www nie com pl 2 Jordan Robert Kolo Czasu t 2 cz 2 Kamien lzy Issac Asimov Nemesis (6) elektronika praktyczna 2003 l rampa ty zawsze |
[ Pobierz całość w formacie PDF ] .PIEPRZOWKA - Domowy wyrob wodek : Wirtualna Kuchnia Polska<-PasikonikListapotraw z grupy: Domowy wyrób wódekPorterówka->PieprzowkaZestaw na 1 litr wodki o mocy40ż.20 ziaren pieprzu czarnego,1 lyzeczka cukru,1 l wodki czystej omocy 40ż.1.Do butelki z wodka wrzucic pieprz, wymieszac, butelkeszczelnie zakorkowac.Macerowac 2-3 tygodnie.Nastepnie plyn zlac znadpieprzu.2.Lyzeczke cukru wsypac do rondelka.Podgrzac, az cukier siezbrazowi.Nastepnie zdjac z ognia, zalac niewielka iloscia wody i mieszac dorozpuszczeniacukru.Ponownie zagotowac i odparowac do objetosci 1 lyzeczki.Po ostudzeniudodac do wodki.3.Wodke wymieszac i przed spozyciemodstawic na 2-3 dni.- Chcac sporzadzic pieprzowke bardziej ostra, powinnismydodac nieco wiecejpieprzu lub uzyc wodki o mocy 45ż.Źródło:Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 46 "Domowe nalewki i likiery", strona26.From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)MM [ Pobierz całość w formacie PDF ] |
||||
Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl. | |||||