Index
abc.com.pl 9
Mostowicz Tadeusz Znachor Profesor Wilczur
Kratochvil Stanisław Psychoterapia Kierunki metody b
Aleister CROWLEY Księga Jogi i Magiji
drapieżcy
08 (547)
abc.com.pl 7
lex polonica 3
Unfinished Tales
K. J. Yeskov Ostatni Wladca Pierscienia (3)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • emaginacja.xlx.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Naleœniki z pian¹2 ¿Ã³³tka1/4 szklanki wady1/2 szklanki mleka2 bia³ka (piana)8 dag m¹kiskórka ze s³oniny do smarowania patelnisól¯Ã³³tka, mleko i m¹kê wymieszaæ starannie m¹tewk¹, aby nie by³o grudek, dodaæ wodê i sól, wymieszaæ.Ubiæ pianê, do ubitej piany wlewaæ powoli ciasto, mieszaj¹c trzepaczk¹.Gor¹c¹ patelniê natrzeæ s³onin¹, by ca³a powierzchnia by³a lœni¹ca.Nalaæ ciasto na gor¹c¹ patelniê, zlaæ zbywaj¹c¹ resztê z powrotem do naczynia; sma¿yæ doœæ grube naleœniki; gdy ciasto przestanie parzyæ, odwróciæ palcami (lub ³opatk¹).Przysma¿yæ z drugiej strony, wy³o¿yæ na talerz odwrócony dnem do góry.Naleœniki sma¿yæ podk³adaj¹c pod patelniê p³ytkê azbestow¹.Z tej porcji otrzymuje siê 8 naleœników (z patelni 18 cm œrednicy).Stosowaæ do szpinaku, s³odkich dodatków (marmolada, sorbet surówkowy itp.).Naleœniki z pian¹ najlepiej sma¿yæ równoczeœnie na dwóch patelniach, gdy¿ piana stoj¹c d³u¿szy czas opada i ostatnie naleœniki nie maj¹ ju¿ odpowiedniej pulchnoœci [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.