Index
The Redemption of Althalus by Eddings
PRINCE30.TXT
136(b1) 11
SZTUCZKA NR 4
siedem
109 2 (5)
Issac Asimov Nemesis (3)
www nie com pl 3
wiedza i zycie2
v (6)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • annkula.pev.pl

  • [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
    .Zalaæ wod¹, dodaæ imbir i cebulê, doprowadziæ na du¿ym ogniu do zagotowania.Gotowaæ na du¿ym ogniu przez 45 min, dolewaj¹c wody, aby utrzymaæ pierwotny poziom p³ynu, przecedziæ.Dodaæ sól, kapustê, cukier i sos sojowy, gotowaæ oko³o 40 min na ma³ym ogniu do miêkkoœci warzyw.Proporcje: dla 4 osób ZUPA AKSAMITNA ZE SZPINAKIEM - kuchnia chiñska1/2 kg szpinaku1 ³y¿ka cukru3 bia³ka1 ³y¿ka wody1 ³y¿ka m¹ki ziemniaczanej5 1/2 szklanki wywaru l2 ³y¿ki posiekanej szynkisól do smaku1 ³y¿eczka oleju sezamowego (dowolnie)2 ³y¿ki oleju sojowegoPo usuniêciu ³odyg szpinak starannie wyp³ukaæ w kilku wodach, os¹czyæ.Do du¿ego garnka wlaæ wodê zagotowaæ na du¿ym ogniu, wsypaæ cukier dodaæ szpinak, mieszaj¹c doprowadziê do wrzenia, natychmiast wlaê do cedzaka, przelaê zimn¹ wod¹.Dok³adnie odcisn¹ê wodŸ, szpinak bardzo drobno posiekaê.Bia³ka roztrzepaê z wod¹.M¹kŸ ziemniaczan¹ wymieszaê z 1/2 szklanki wywaru.Wywar (5 szklanek) wlaê do garnka (o pojemnoœci 2 I.), zagotowaæ na du¿ym ogniu, zmniejszyæ p³omieñ, wsypaæ 1 ³y¿kê posiekanej szynki, gotowaæ 5 min.Zwiêkszyæ p³omieñ pod garnkiem, w³o¿yæ szpinak do wywaru, mieszaj¹c zagotowaæ.Zupê przyprawiæ sol¹, mieszaj¹c wlaæ m¹kê wymieszan¹ z wywarem, doprowadziæ do zagotowania i zgêstnienia.Zestawiæ garnek z ognia, mieszaj¹c zupê wlaæ bia³ko, pozostawiæ na 30 sek, nastêpnie zamieszaæ dodaj¹c olej sezamowy i olej sojowy.Przelaæ do wazy, posypaæ pozosta³¹ szynk¹, podawaæ natychmiast.Proporcje: dla 6-8 osób. ZUPA AKSAMITNA Z MIÊSEM KURZYM I KUKURYDZ¥ - kuchnia chiñska3 szklanki kukurydzy z puszki lub 6 kolb m³odej kukurydzy1 i 1/2 szklanki wody1 du¿a ca³a pierœ kurza4 jaja5 1/4 szklanki wywaru l2 ³y¿ki posiekanej szynki (dowolnie)1 1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanejsól1 ³y¿ka oleju1 ³y¿eczka oleju sezamowegoPrzyprawy:1 ³y¿ka m¹ki ziemniaczanej1 ³y¿ka czystej wódki lub wytrawnego bia³ego wina1/2 ³y¿eczki soli1/4 ³y¿eczki cukru1 ³y¿eczka oleju sezamowego lub sojowegoszczypta pieprzuKolby kukurydzy postawiæ szerokim koñcem na desce, mocno trzymaj¹c czêœæ górn¹ oddzieliæ ziarenka ostrym no¿em.Kukurydzê œwie¿¹ lub z puszki wsypaæ do pojemnika miksera, wlaæ szklankê wody, zmiksowaæ.Miêso z piersi, bez koœci i skóry pokrajaæ w kostkê, zemleæ.Dodaê oko³o 4 ³y¿eczek wody, utrzeê na jednolit¹ pastŸ.Ubijaj¹c miŸso, dodawaê kolejno bia³ka i przyprawy.Mieszaj¹c masŸ miŸsn¹ powoli wlewaê 1/4 szklanki zimnego wywaru, wstawiê do lodówki na 1 1/2 godz.Dwa ¿Ã³³tka ubiê z ca³ymi jajami.Po³owŸ wywaru wlaê do garnka, dodaæ po³owê szynki, doprowadziæ do wrzenia na du¿ym ogniu, wlaæ masê kukurydzian¹, zmniejszyæ p³omieñ na œredni, doprowadziæ do zagotowania (surow¹ gotowaæ 3 min).Ponownie zmniejszyæ gaz, trzymaæ garnek na ma³ym p³omieniu.Mieszaj¹c zupê widelcem, dodaæ masê miêsn¹, mocno mieszaæ, aby masa po³¹czy³a siê z zup¹, trzymaæ na ma³ym ogniu a¿ miêso zbieleje.M¹kê ziemniaczan¹ wymieszaæ z 3 ³y¿kami wody.Mieszaj¹c zupê wlaæ m¹kê rozprowadzon¹ wod¹, doprowadziæ do zagotowania na œrednim ogniu.Przyprawiæ sol¹.Mocno mieszaj¹c zupê, wlaæ roztrzepane jaja, odczekaæ 10 min, nastêpnie starannie wymieszaæ, dodaæ olej.Zupa powinna byæ gêsta.Przelaæ do wazy, posypaæ szynk¹.Zupê podawaæ na gor¹co.Proporcje: dla 8-12 osób ZUPA KWAŒNO-OSTRA - kuchnia chiñska6 chiñskich œredniej wielkoœci suszonych grzybów lub 6 pieczarek10 dag wieprzowiny bez koœci (lekko zmro¿onej)¾ szklanki pŸdów bambusa lub marchewki pokrajanych w cienkie paseczkikawa³ek miêkkiego serka sojowego tofu (dowolnie)1 cebula dymka1 grubo posiekana ga³¹zka naci kolendry lub zielonej pietruszki i szczypta zmielonej kolendry4 szklanki wywaru l2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej2 ³y¿ki wody2 lekko roztrzepane jajaPrzyprawy A1 ³y¿eczka m¹ki ziemniaczanej1 ³y¿ka sosu sojowego1/2 ³y¿eczki cukruPrzyprawy B1 ³y¿ka oleju sezamowego lub sojowego1 ³y¿eczka pieprzu2 ³y¿ki octu (6%)1 ³y¿eczka cukruSuszone grzyby zalaæ szklank¹ ciep³ej wody, odstawiæ na 20 min.Odcisn¹æ wodê, odkroiæ trzonki, pokrajaæ jak makaron [ Pobierz caÅ‚ość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • aceton.keep.pl
  • 
    Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Kawa była słaba i bez smaku. Nie miała treści, a jedynie formę. Design by SZABLONY.maniak.pl.